meriva-preklady.cz
čeština

Korektura anglického textu

31.1.2023
Přečteno: 664x

www.meriva-preklady.cz

Troufli jste si na překlad sami, ale přeci jenom byste si ho raději nechali zkontrolovat profesionálem? Pokud to není text jenom pro vaše oči, ale bude například někde publikován, korektura anglického textu je nezbytností. A to i přes to, že jste v angličtině zběhlí, protože každý autor po nějaké době přestává vidět chyby.

korektura anglického textu

Korektura anglického textu rodilými mluvčími

U nás v Merivě zajišťují korekturu anglického textu rodilí mluvčí, kteří jsou odborníci i na danou oblast, do které má výsledný text směřovat. To je důležité právě kvůli rozdílnostem jazyka v různých oblastí. Jen oni znají lokální jazykové odlišnosti a místní kulturní specifika.

Cena korektury je individuální

Cena korektury je závislá nejenom na tom, jak je text náročný, ale také o jaký druh korektury se jedná, a také na množství nedostatků v textu. Z hlediska odbornosti rozlišujeme korektury:

  • gramatické
  • stylistické
  • odborné
  • předtiskové
  • technické
  • srovnávací

Gramatická a stylistická korektura, u které kontrolujeme gramatiku, provádíme korektoru stylu - se většinou dělají zároveň. Odborná korektura zasahuje do odbornosti daného tématu významově a odborně. Předtisková korektura klade velký důraz na kvalitu korektury textu, který půjde do tisku. Technická korektura má na starosti technické záležitosti, jako je například řazení stránek. A ta srovnávací porovnává překlad oproti originálu.

Objednejte si korekturu anglického textu online

  1. Použijte k tomu rychlý formulář 
  2. Zkontrolujte kalkulaci
    Do 30 až 60 minut dorazí na váš e-mail kalkulace od našeho týmu.
  3. Nyní můžete objednat překlad
    Kalkulaci stačí schválit zpětně e-mailem. Náš tým se postará o zbytek.

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.



Nejnovější v kategorii

©2024 meriva-preklady.cz Webové stránky ©2024 PANKREA Provozováno na systému Estofan Nastavení cookies