meriva-preklady.cz
čeština

Potřebujete ověřený překlad do zahraničí?

11.11.2021
Přečteno: 1111x

www.meriva-preklady.cz

Informace a opatření týkající se onemocnění covid-19 se mění stejně rychle jako čísla nakažených. Někdy je těžké se v nich orientovat, a zvláště když jde o cestování. Je nutné vozit s sebou do zahraničí ověřené překlady dokumentů? Odpověď se dozvíte v našem článku. 

Ověřené překlady pro cestování do zahraničí v době Covidu

 

Cestování po Evropské unii

Pokud cestujete v rámci EU a do dalších vybraných zemí mimo EU (Albánie, Andorra, Švýcarsko, Faerské ostrovy, Izrael, Island, Lichtenštejnsko, Maroko, Monako, Severní Makedonie, Norsko, Panama, San Marino, Turecko, Ukrajina, Vatikán), postačí vám digitální certifikát EU COVID.

Tento certifikát získáte v těchto případech: 

  • Máte negativní test (na základě PCR testu)
  • Jste plně očkovaní vakcínou schválenou v EU
  • V poslední době jste toto onemocnění prodělali

 

Kalkulace na překlad pro firmy a odborníky.

Cestování mimo Evropskou unii

Velká Británie

I tady by vám měl stačit certifikát o očkování. Navíc k němu ale ještě potřebujete před vstupem na území UK objednat a zaplatit test na druhý den po příjezdu (tzv. test na den 2), který následně podstoupíte. Musíte také vyplnit příjezdový formulář. Postup pro neočkované je ještě o něco složitější, vyžaduje se podstoupení testu před odjezdem a samoizolace po dobu 10 dní nebo případně absolvovat další test.

USA

Do Spojených států amerických nelze v současné době cestovat ani tam učinit tzv. transit ze státu schengenského prostoru. Výjimkou jsou držitelé víza B1 (obchodní nebo pracovní vízum), zelené karty či někteří rodinní příslušníci.

Kanada

Na území Kanady může vycestovat každý s ukončeným očkováním. Pokud ho nemá, musí po vstupu do země 14 dní do karantény. Od 21. listopadu 2020 je povinností pro všechny cestující si před odletem do Kanady stáhnout a vyplnit on-line aplikaci ArriveCan. Od 7. ledna 2021 platí pro všechny cestující do Kanady starší 4 let povinnost předložit negativní PCR test starý maximálně 72 hodin. Mezinárodní potvrzení o absolvování testu můžete dostat ve třech jazycích - češtině, angličtině a ruštině.

Austrálie

Do Austrálie za účelem turistiky v současné době vycestovat nelze. Do země můžete cestovat, pouze pokud jste občanem Austrálie či jeho rodinným příslušníkem a po příjezdu absolvujete 14denní zpoplatněnou karanténu v konkrétním zařízení.

Jižní Korea

Také podmínky cestování do Jižní Koreje jsou omezené. Do země můžete pouze za účelem návštěvy nejbližších příbuzných či za obchodními účely. Každý cestující starší 6 let musí předložit negativní PCR ne starší než 72 hodin. Test musí být v angličtině nebo korejštině, případně je třeba nechat si zhotovit ověřený překlad. Po příjezdu musíte počítat s povinnou 14denní karanténou. Jste-li plně očkovaní, můžete si zažádat o její prominutí.

Japonsko

Každý cestující musí předložit negativní PCR ne starší než 72 hodin. Po příjezdu se musí podrobit ještě jednomu PCR testu, vyplnit zdravotní dotazník a následně absolvovat 10denní (pro očkované) čo 14denní (pro neočkované) karanténu.

Čína

Pro cestu do Číny potřebujete dokonce 2 negativní testy (RT-PCR a IgM). Další sadu testů musíte podstoupit v tranzitní zemi. A do třetice všeho dobrého musíte vydržet další testy po příletu do Číny, kde zároveň povinně absolvujete minimálně 14denní karanténu v hotelu nebo jiném ubytovacím zařízení.

Rusko

Rusko také patří na seznam zemí, ve kterých se při příletu musíte prokázat PCR testem ne starším než 72 hodin. Dobrou zprávou ale je, že po tomto úkonu vás žádná karanténa nečeká. Podmínky jsou stejné pro očkované i neočkované.

Ověřené překlady k vašemu cestování

Pokud tápete a hledáte pomoc či překlad informací a dokladů nutných k vycestování do těchto i dalších zemí, rádi vám vypracujeme obyčejné i ověřené překlady. Zařiďte si u nás dovolenou nebo zahraniční cestu bez starostí.

Kalkulace a poptávky většinou vyřizujeme do 60 minut. Složitější poptávky pak v rámci 1 pracovního dne. Stačí nám už jen napsat.

 

Autor: Kristýna Šestáková

 

Ale tohle nemusí být úplný konec! Za 10 minut hravě přečtete další 3 úžasné články:



Nejnovější v kategorii

©2024 meriva-preklady.cz Webové stránky ©2024 PANKREA Provozováno na systému Estofan Nastavení cookies